Gaztandegi artisauekin elkarlanean aritzen gara produktu berrien garapenean, eta berrikuntza erabiltzen dugu merkatuan beren lehiakortasuna bermatzeko, produktu erakargarri eta bereizien eskaintzaren bidez.
Esperientzia handia dugu Oinarrizko Ikerketa Proiektuetan, bai eta Berrikuntza Aplikatuko Proiektuetan ere, ekoizleekin eta sektorearekin zerikusia duten eragileekin lankidetzan eta I+G+Brako berariazko programen bidez diruz lagundutakoak.
Proiektuak
Beste proiektu berritzaile batzuk
GAZTAGORRI
Gastronomía sektorera bideratutako gazta berritzailearen garapena.
(Sukalberri 2023 – GFA)
2 BERRI
EAEn Latxa ardi-esnearen gazta berritzaileak ekoizteko bi prozesu garatzea.
(Berriker 2023 programa, EJ)
BATZALDI
Jetzialdi bakarreko ardi esnearen gaitasun teknologikoaren ikerketa gaztagintzan.
(Berriker 2023 programa, EJ)
GAKE
Abeltzaintza birsortzaile bidez lortutako esnearekin ekoizturiko esne hartzitu berritzaileen garapen jasangarria.
(Berriker 2023 programa, EJ)
BEHIAR
Ekoizpen ekologikoan oinarritutako gaztagintza dibertsifikazioa.
(Berriker 2023 programa, EJ)
CAPRITXO
Ahuntz-esnearen balorizazioa, likorea egiteko ekoizpen-prozesu bat garatuz.
(Berriker 2023 programa, EJ)
GAZTAUNTZ
Ahuntz-esnearen berezitasunetara egokitutako gazta urdinaren ekoizpen-prozesuaren garapena.
(Berriker 2022 programa)
ONDARE
Ardi gazta ondu autoktonoak berreskuratuz.
(Berriker 2022 programa)
LACTO+
Gatzuraren berbalorizazioaren bidez, produktu funtzional berrien garapena.
(Berriker 2022 programa)
EKOTRANS
Trantsizio ekologikoko ustiategietan esneki berritzaileak garatu eta ekoizteko ezagutza sortzea.
(Berriker 2022 programa)
CHIRIUCO Halloumi
Latxa eta txilota ardi-esnez egindako Halloumi gazta egiteko prozesuaren garapena
Finca Agrícola las Mercedes de Chiriuco (Puerto Octay, Chile)
CHIRIUCO Ondua
Finca Agrícola las Mercedes de Chiriuco (Puerto Octay, Chile)
EVIN AMANET
Goi mailako ezaugarri organoleptikodun ardi eta ahuntz gaztak
Farma Eva (Pirot, Serbia)
EKOBEHI
Behi esne ekologikodun gazta berritzailea
LARRETA EZ
(Sukalberri 2022 – GFA)
BEHIKI
Ardi-esne ekologikotik behi-gazta eta -esneki berritzaileen ekoizpenera
(I+G+b 2018 Programa)
EKOBEHI
Behi-esne ekologikoarekin egindako gaztak
(I+G+b 2019 Programa)
ARANTZAZU BERRIA
Arantzazuko ardi-gaztetan berritzen
(I+G+b 2019 Programa)
ESNEKIBERRI
Esneki artisauetan berrikuntza sustatzen
(I+G+b 2019 Programa)
BELARE
Esneki edari berreskuratzaile baten garapena
(I+G+b 2019 Programa)
BERRITZEN
Ardi-esnez egindako gazten elaborazioan dibertsifikatzea, tradiziotik berrikuntzara
(I+G+b 2019 Programa)
GAZTALGAE
Algekin egindako ahuntz-gazta berritzaileak
(I+G+b 2019 Programa)
BAL
Ardi-esne gordineko gazta ondua egiteko hartzidura indigenen erabilera
(I+G+b 2020 Programa)
BORDAXAR
Esneki fresko eta izozki artisau gama berritzailearen garapena
(I+G+b 2020 Programa)
ARAGA
Montbeliarde eta Parda Alpina arrazako behi esnearekin ekoiztutako gazta eta esneki berritzaileak
(I+G+b 2020 Programa)
FILATA
Pasta hilatu berritzaileen garapena: laktosarik gabeko mozzarella freskoa, zapore ezberdinetako burrata, caciocavallo eta Scamorza
(I+G+b 2020 Programa)
KAMINO
Zentzumen-ezaugarri bereiziak dituzten gazta berritzaileak garatzeko afinazio-tekniken ikerketa eta aplikazioa
(I+G+b 2020 Programa)
AMApoloTXO
Izozki paleta artisauen garapena
(I+G+b 2020 Programa)
CURAFRES
Prozesu tradizionalaren bidez ardi-gazta freskoa eta onduaren garapena
(I+G+b 2020 Programa)
TXAPELGAZTA
Mendeko esneki artisauen garapena
(I+G+b 2020 Programa)
MUURRI
Baserritik ahora
(I+G+b 2020 Programa)
BEREZI
Loreekin eta belarrekin infusionatutako eta aromatizatutako esnekien garapena
(I+G+b 2020 Programa)