Gaztandegi artisauekin elkarlanean aritzen gara produktu berrien garapenean, eta berrikuntza erabiltzen dugu merkatuan beren lehiakortasuna bermatzeko, produktu erakargarri eta bereizien eskaintzaren bidez.

Esperientzia handia dugu Oinarrizko Ikerketa Proiektuetan, bai eta Berrikuntza Aplikatuko Proiektuetan ere, ekoizleekin eta sektorearekin zerikusia duten eragileekin lankidetzan eta I+G+Brako berariazko programen bidez diruz lagundutakoak.

Proiektuak

ELAMINA 2

EZtaphTOX

GAZTANOLA

KNOW N CHEESE

ONDTEK

BERTAKO ESNEA

PRO2O

GAZTAKAL

BLUECARE

ESNEKAL

SEGAZ_2

TECAM

GAZTAMINA

Prebi60+

Egot

Elamina

EsneA2

Nutfood

Protebal

Euskal Gaztak

Smartfoold

Face In Itinere

Segaz

Esneki

Emalin

Innotranslact

Kalikolza

Gaxure

Beste proiektu berritzaile batzuk

GAZTAGORRI

Gastronomía sektorera bideratutako gazta berritzailearen garapena.
(Sukalberri 2023 – GFA)

2 BERRI

EAEn  Latxa ardi-esnearen gazta berritzaileak ekoizteko bi prozesu garatzea.
(Berriker 2023 programa, EJ)

BATZALDI

Jetzialdi bakarreko ardi esnearen gaitasun teknologikoaren ikerketa gaztagintzan.
(Berriker 2023 programa, EJ)

GAKE

Abeltzaintza birsortzaile bidez lortutako esnearekin ekoizturiko esne hartzitu berritzaileen garapen jasangarria.
(Berriker 2023 programa, EJ)

BEHIAR

Ekoizpen ekologikoan oinarritutako gaztagintza dibertsifikazioa.
(Berriker 2023 programa, EJ)

CAPRITXO

Ahuntz-esnearen balorizazioa, likorea egiteko ekoizpen-prozesu bat garatuz.
(Berriker 2023 programa, EJ)

GAZTAUNTZ

Ahuntz-esnearen berezitasunetara egokitutako gazta urdinaren ekoizpen-prozesuaren garapena.
(Berriker 2022 programa)

ONDARE

Ardi gazta ondu autoktonoak berreskuratuz.
(Berriker 2022 programa)

LACTO+

Gatzuraren berbalorizazioaren bidez, produktu funtzional berrien garapena.
(Berriker 2022 programa)

EKOTRANS

Trantsizio ekologikoko ustiategietan esneki berritzaileak garatu eta ekoizteko ezagutza sortzea.
(Berriker 2022 programa)

CHIRIUCO Halloumi

Latxa eta txilota ardi-esnez egindako Halloumi gazta egiteko prozesuaren garapena
Finca Agrícola las Mercedes de Chiriuco (Puerto Octay, Chile)

CHIRIUCO Ondua

Latxa eta chilota ardi-esnez garatutako gazta onduen garapen teknologikoa
Finca Agrícola las Mercedes de Chiriuco (Puerto Octay, Chile)

EVIN AMANET

Goi mailako ezaugarri organoleptikodun ardi eta ahuntz gaztak
Farma Eva (Pirot, Serbia)

EKOBEHI

Behi esne ekologikodun gazta berritzailea
LARRETA EZ
(Sukalberri 2022 – GFA)

BEHIKI

Ardi-esne ekologikotik behi-gazta eta -esneki berritzaileen ekoizpenera
(I+G+b 2018 Programa)

EKOBEHI

Behi-esne ekologikoarekin egindako gaztak
(I+G+b 2019 Programa)

ARANTZAZU BERRIA

Arantzazuko ardi-gaztetan berritzen
(I+G+b 2019 Programa)

ESNEKIBERRI

Esneki artisauetan berrikuntza sustatzen
(I+G+b 2019 Programa)

BELARE

Esneki edari berreskuratzaile baten garapena
(I+G+b 2019 Programa)

BERRITZEN

Ardi-esnez egindako gazten elaborazioan dibertsifikatzea, tradiziotik berrikuntzara
(I+G+b 2019 Programa)

GAZTALGAE

Algekin egindako ahuntz-gazta berritzaileak
(I+G+b 2019 Programa)

BAL

Ardi-esne gordineko gazta ondua egiteko hartzidura indigenen erabilera
(I+G+b 2020 Programa)

BORDAXAR

Esneki fresko eta izozki artisau gama berritzailearen garapena
(I+G+b 2020 Programa)

ARAGA

Montbeliarde eta Parda Alpina arrazako behi esnearekin ekoiztutako gazta eta esneki berritzaileak
(I+G+b 2020 Programa)

FILATA

Pasta hilatu berritzaileen garapena: laktosarik gabeko mozzarella freskoa, zapore ezberdinetako burrata, caciocavallo eta Scamorza
(I+G+b 2020 Programa)

KAMINO

Zentzumen-ezaugarri bereiziak dituzten gazta berritzaileak garatzeko afinazio-tekniken ikerketa eta aplikazioa
(I+G+b 2020 Programa)

AMApoloTXO

Izozki paleta artisauen garapena
(I+G+b 2020 Programa)

CURAFRES

Prozesu tradizionalaren bidez ardi-gazta freskoa eta onduaren garapena
(I+G+b 2020 Programa)

TXAPELGAZTA

Mendeko esneki artisauen garapena
(I+G+b 2020 Programa)

MUURRI

Baserritik ahora
(I+G+b 2020 Programa)

BEREZI

Loreekin eta belarrekin infusionatutako eta aromatizatutako esnekien garapena
(I+G+b 2020 Programa)