DIBULGAZIOA
Ezagutzak transferitzen.
Atal honetan Leartiker Esneki Zentroan garatutako proiektuen emaitzak aurkituko dituzu. Gure ikerketa lanetan egin ditugun txostenetan emaitzak, grafikak eta ondorioak kontsultatzeko aukera izango dituzu, besteak beste.
Elikadura-jatorriko amina biogenoek (histamina eta tiramina) ondorio kaltegarriak dituzte herritarren osasunean. Arrainak, itsaskiak eta deribatuak (maila txikiagoan gaztak bezalako hartzitutako elikagaiak) bezalako elikagaiak dira konposatu horien jatorri nagusia.
Arraina kontsumorako gomendatutako elikagai freskoa denez, proiektu honen helburua elikagai prozesatu eta hartzituetan konposatu horren murrizketa lortzea da.
A2 esnekiak ekoizteko eta eraldatzeko aukerei eta mugei buruzko ezagutza berriak eskuratzea eta behi-esne sektoreari hedatzea izan da ESNEA2 proiektuaren helburua. Bi ekintza tekniko nagusi burutu dira ikerketa-lan honetan: A1etik A2rako trantsizioaren ebaluazioa animalien ekoizpenean eta A2 esnearekin egindako esnekien koagulazio-propietateen balorazioa eta optimizazioa.
Eusko Label esnearekin egindako zazpi gazten ezaugarriak eta beste elikagaiekiko konbinazio posibleak ezagutu ahalko dituzu gida honetan: kanpoko zein barruko itxura, testura eta usaimen- eta dastamen-sentsazioak, besteak beste.