Prestakuntza espezializatua 2025
Laister: 2025eko formazio eskaintza
Kontsultatu 2024an eskainitako formazio saioak:
Martxoa

EGOSITAKO PASTA GAZTAK PRESTATZEA
Antolatzailea: HAZI
Irakaslea: Joseba Sánchez (Esneki Zentroa Leartiker)
Data eta ordutegia: Martxoak 6 eta 7 (9:00-14:00)
Lekua: Esneki Zentroa Leartiker (Markina-Xemein)
Apirila

HARTZIGARRIAK GAZTA ETA ESNEKIEN EKOIZPENEAN
Antolatzailea: HAZI
Irakaslea: Eider Fernandez (Esneki Zentroa Leartiker).
Data eta ordutegia: Apirilak 16 eta 17 (9:00-14:00).
Lekua: Esneki Zentroa Leartiker (Markina-Xemein).
Ekaina

GAZTEN ZENTZUMEN AZTERKETA
Antolatzailea: HAZI
Irakaslea: Malen Sarasua (Esneki Zentroa Leartiker).
Data eta ordutegia: Ekainak 5 eta 6 (9:00-14:00).
Lekua: Esneki Zentroa Leartiker (Markina-Xemein).

DIBERTSIFIKAZIOA GAZTAGINTZA SEKTOREAN
Antolatzailea: Artzai Eskola
Irakaslea: Joseba Sanchez (Esneki Zentroa Leartiker)
Data eta ordutegia: Ekaina
Lekua: Esneki Zentroa Leartiker (Markina-Xemein)
Udazkena 2024

GAZTA URDINEN ELABORAZIOA
Antolatzailea: Fraisoro
Irakaslea: Joseba Sanchez (Esneki Zentroa Leartiker)
Data eta ordutegia: 2024ko udazkena
Lekua: Fraisoro Eskola (Zizurkil)

GAZTA PRENSATU ONDUEN ELABORAZIOA
Antolatzailea: Fraisoro
Irakaslea: Joseba Sanchez (Esneki Zentroa Leartiker)
Data eta ordutegia: 2024ko udazkena (15:00-19:00)
Lekua: Fraisoro Eskola (Zizurkil)

“MONS ESPERIENTZIA”
GAZTEN AFINAZIOAN ETA SALMENTAN
MONS FROMAGER AFFINEUR (Saint Haon le Châtel, Francia) enpresaren instalazioetara bisita. Monsek gaztak afinatzeko eta merkaturatzeko duen lanerako modua bertatik bertara ikusteko eta bizitzeko.
Data zehazteke dauden ikastaroak:
Formazio hauen datak oraindik zehaztu gabe daude, baina ikastaro hauetako bat egiteko interesa dutenek kaixo@esnekizentroa.eus helbidera idatziz jar daitezke gurekin harremanetan eta ikastaro hauei buruzko berrikuntza guztien berri emango diegu.
LEARTIKER ETA MONS FORMATION
Leartiker Esneki Zentroak lan-hitzarmen bat sinatu zuen Mons Formation zentroarekin, Frantziako Mons Fromager-Affineur enpresaren ikastetxea, 2020. urtean.
Mons Fromager-Affineur mundu mailako erreferentea da gazten afinazioan. Hori dela eta, Mons anaiek, beraien ezagutzak transferitzeko asmoz, Mons Formation sortu zuten: gaztaren inguruko formakuntza eskaintzen duen gaztaren industriako zentro praktiko bakarra.
Akordio horri esker, Leartiker Esneki Zentroa Mons Formationen delegazio bihurtu da estatu-mailan, gaztagile profesionalei formakuntza programak eskaintzeko helburuarekin, beraien lanbide-trebetasunak sakontzen laguntzeko eta gazta artisauen sektorearen garapena sustatzeko.
Izan ere, Leartiker Esneki Zentroaren helburuetako bat da esneki eta esne sektoreko profesionalei formakuntza espezializatua eskaintzea. Horrela, Mons Formationekin lankidetzan, formakuntza ekintzak eskaintzen ditugu, nazio-mailako esneki sektoreko profesionalei zuzenduta.